понеділок, 3 квітня 2023 р.

Слово, напоєне світлом!

 

    Під такою назвою бібліотека  підготувала виставку  для юнацтва, до якої увійшли інформаційні матеріали про життя та творчість  О. Гончара, та книги з його найкращими творами.




     3 квітня 2023року виповнюється 105 років від дня народження Олеся Терентійовича Гончара (1918-1995) – видатного українського письменника, літературного критика, громадського  діяча), першого лауреата республіканської премії ім. Шевченка (1962), голови Спілки письменників України, академіка НАН України, Героя України (2005, посмертно).

    Письменник знаменував в українській літературі цілу епоху, позначену війною, післявоєнною руїною та поступовим відродженням країни. Він відтворив усі найважливіші події життя Батьківщини у своїх романах, давши читачеві змогу прожити разом з його героями буремні воєнні часи та складні часи відбудови. Найвидатнішими творами О. Гончара стали «Прапороносці», «Тронка», «Людина і зброя», «Таврія», «Перекоп», «Бригантина», «Циклон», «Ніч мужності», «Чорний яр» та заборонений на 20 років “Собор”.

    Твори О. Гончара перекладалися на 67 мов, а творчий досвід письменника засвоюється і вітчизняними, і зарубіжними майстрами слова.





Немає коментарів:

Дописати коментар