пʼятницю, 5 червня 2020 р.

Довкілля неповторна казка, тож бережи її будь ласка!


«Ми всі несемося вдалину на одній і тій
же планеті – ми екіпаж одного корабля».

Антуан де Сент-Екзюпері


        Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.
         
       Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, що виникла в сучасних умовах. Всесвітній день охорони навколишнього середовища закликає якомога більше небайдужих долучитися до збереження природи, адже рушійною силою у природоохороннних питаннях є саме люди!



      Екологічна криза вимагає інтенсивного екологічного виховання підростаючого покоління зокрема і населення загалом. Дієвим наочним інструментом для накопичення знань про закономірності розвитку та функціонування природних комплексів,  формування екологічної культури є картографічні документи та науково-популярна література. На основі проведених еколого-географічних досліджень в Україні видано низку карт і атласів як території держави в цілому, так окремих її регіонів.
   Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої хорошої нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.
      Пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас! Смітити чи ні – вибір кожного …


Немає коментарів:

Дописати коментар