середу, 22 липня 2020 р.

«Бо я – українець»

         26  липня 2020 року Україна відзначає 140 років із дня народження українського письменника, публіциста, драматурга, художника і політичного діяча — Володимира Винниченка. Один із найсуперечливіших політиків в історії нашої держави, найпарадоксальніший український письменник початку ХХ ст., він залишив по собі багату творчу спадщину, заборонену на батьківщині протягом десятиліть. Видатний письменник-новатор, Володимир Винниченко поєднав у своїх художніх творах досвід світової класики з прогресивними естетичними ідеями свого історичного часу і підніс українську літературу до рівня європейської.
          Сьогодні твори Винниченка активно досліджуються, вивчаються у школі, екранізуються, проте він і досі лишається не прочитаним до кінця.


         
Про Володимира Винниченка, митця і політика, написано і сказано багато, проте недостатньо, щоб до кінця осягнути його неоднозначну постать і багатогранний творчий доробок. На його долю випали злети і падіння, спокуси і випробування, гучна слава і терновий вінець забуття, проте незмінним лишалося кредо його життя — любов до людей, до батьківщини, до життя у всіх його проявах. Саме така любов, яка робить людину по-справжньому людиною, потрібна усім у жорстокому та байдужому світі, а отже, і творам Володимира Винниченка суджене довге життя.
   Бобрівницька сільська бібліотека запрошує всіх бажаючих відвідати бібліотеку та ознайомитися з творчістю Володимира Винниченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар