четвер, 20 серпня 2020 р.

Це юність, це клич поколінням, що йдуть крізь життєву грозу. Це слава твоя, Україно, синьо-жовтий прапор і непокірний тризуб!

 



   23 серпня Україна відзначає державне свято – День Державного Прапора. Державний Прапор України, затверджений відповідно до Постанови Верховної Ради України від 28 січня 1992 року.

   Синій та жовтий кольори прапору символізували Київську Державу ще до християнства на Русі. Це були також кольори герба Галицько-Волинської держави, більшості міст Київщини та загалом України. Упродовж історичного становлення Української держави  синьо-жовтий прапор був символом боротьби за національні та соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса і багатство рідної землі.

     Український прапор – це символ пшениці в степах під блакитною аркою неба.  

   Державний прапор як символ країни  є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

    В бібліотеці, щороку відзначаємо свято Державного прапору України. Вивчаємо його історію, становлення і утвердження.
    Ми вітаємо всіх користувачів бібліотеки, жителів нашого села з цим чудовим державним святом, і дуже горді з того, що ми українці!



Немає коментарів:

Дописати коментар