четвер, 2 квітня 2020 р.

2 квітня - День народження Ганса Крістіана Андерсена.



Геніальний письменник і поет з Данії, один з найвідоміших казкарів світу, чиї книги досі прищеплюють дітям любов до літератури. Практично кожен твір Ганса Крістіана Андерсена - унікальна і зачаровує історія, яка прославляє хороші людські якості. З першої ж сторінки автор переносить свого маленького читача в далекі світи, змушує фантазувати, міркувати і мріяти.
За довге життя письменник створив велику кількість казок і історій.
Особливу популярність отримала казка  «Снігова королева». Це історія про дружбу двох маленьких дітей - Кая і Герди. Обидва вони відбуваються з бідної сім'ї, вони не родичі, але при цьому люблять один одного, як брат і сестра. Але одного разу Кая викрадає Снігова Королева, і відважна Герда відправляється на його пошуки.





«Дюймовочка» розповідає про пригоди крихітної дівчинки зростом не більше людського пальця, яка виросла в квітці. Але в один день малятко помітила і викрала жаба, яка вирішила, що вона може стати гарною парою для її сина.













До переліку найкращих казок Ганса Крістіана Андерсена також варто внести «Скриня-літак», «Тітку Зубний біль», «Русалоньку», «Свинопаса», «Принцесу на горошині», «Гидке каченя»,  та інші. Пропонуємо прочитати казки цього геніального казкаря.










Немає коментарів:

Дописати коментар